Afwisselend en verrassend Ierland

Posted door

Ik mocht het zuiden van Ierland voor u ontdekken. Wat een magisch, mysterieus en bijzonder land met een ontzettend vriendelijke en gastvrije bevolking.

De prachtige landschappen worden afgewisseld door  typisch Ierse dorpjes, zoals Killarney, Macroom en Kilkenny. Allen even kleurrijk, fotogeniek en sfeervol. Leuke bakkerijtjes en boekwinkels gelegen tussen de groene heuvels. Wij waren er vroeg in het voorjaar, waardoor de natuur pas later in het seizoen op z’n allermooist is zodra alles in bloei staat, maar ook nu waren de uitzichten in de Wicklow Mountains of tijdens de Ring of Kerry al spectaculair.

Kastelen bezoeken, Whisky proeverij, het mysterieuze Glendalough, een demonstratie van schaapshonden, zeehonden spotten en Italiaanse tuinen op Garinish Island bewonderen. In Waterville, waar Charlie Chaplin regelmatig verbleef genieten we van de mooie kust. Dungarvan heeft een ontzettend gezellig centrum, zeker als de Ieren hier zelf vakantie vieren. In Cobh, de laatste aanlegplaats van de Titanic genieten wij van een heerlijke fish & chips.

 

En niet te vergeten Cork en Dublin! Levendige steden met uitgebreide winkelmogelijkheden, pubs, musea en vooral veel gezelligheid. Ierland heeft echt voor iedereen iets te bieden.
Ik inspireer u heel graag over dit afwisselende en mooie land, nu al meer inspiratie opdoen, kijk hier verder.