Zakynthos Vijftig Tinten Blauw

Posted door

Als echte Griekenland liefhebber was ik erg benieuwd naar Zakynthos. Dit zonovergoten eiland in de Ionische zee heeft me verrast. Lekker rondtoeren met de auto, heerlijk eten, zwemmen, en snorkelen. Het zeewater heeft de diepste en meest intense kleuren blauw. Het ene baaitje is hier nog mooier dan het andere, we bezoeken grotten, gaan op zoek naar de caretta caretta schildpad en we gaan natuurlijk naar het bekende scheepswrak. Er zijn hier talloze bijzondere en ook zeer fotogenieke plekjes te vinden.

We verblijven in het plaatsje Tsilivi, dit ligt redelijk centraal op het eiland waardoor we met onze huurauto makkelijk overal heen kunnen rijden. In Tsilivi zijn een aantal straten met winkeltjes en meer dan voldoende restaurants. Tevens is er een goed zandstrand wat ook langzaam in zee afloopt.

Dé highlight van Zakynthos is het scheepswrak bij Navagio Beach. Wanneer je op google Zakynthos ingeeft verschijnen er direct talloze foto’s van dit strand. Vanaf een uitkijkpunt op een hoge klif heb je zicht op dit scheepswrak en de superblauwe zee rondom. Bij rustig water is het mogelijk om per boot naar dit strand te gaan, echter is de zee meestal te wild. TIP! Plan je bezoek vroeg op de dag om lange wachtrijen bij het uitkijkpunt te voorkomen.

Voor de kust van Agios Sostis ligt Cameo Island. Dit eilandje is bereikbaar via een houten brug. De entree is € 5 per persoon maar dan kun je ook de mooiste foto’s maken van de witte doeken die wapperen in de wind.

Het eiland staat ook bekend om de vele grotten en baaien waar je kunt zwemmen en snorkelen. Je kunt op Zakynthos makkelijk zelf een motorbootje huren. Neem wat te eten en drinken mee, een snorkelset en een handdoek en je hebt een geweldige dag. Bij de grotten leg je het bootje voor anker en je springt dan zo het heldere water in. Uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden om met een georganiseerde boottrip mee te gaan.

Sluit de dag af bij de ondergaande zon in een taverne met heerlijke Griekse mezes en een mythos biertje of Grieks wijntje, Jamas!