Strand, Historie en Franse lekkernijen

Posted door

We hadden, net als velen van ons, andere vakantieplannen die door corona in de war werden geschopt. Toch wilden we graag op vakantie, voor het gemak met de auto. Normandië, een voor ons relatief onbekende regio met veel bezienswaardigheden op zo’n 500 km van Nederland, leek ons een ideale bestemming voor deze zomer. En niets was minder waar.
Wat een heerlijke vakantiebestemming.

stranden met historie
We zijn onze vakantie begonnen met een paar dagen aan de Normandische kust. Van indrukwekkende musea en bekende D-day stranden tot sfeervolle steden het is er allemaal.
Het gebied is te groot om alles in deze dagen te kunnen zien, maar gelukkig was er genoeg tijd om o.a. Honfleur, Bayeux, Sainte-Mère-Église en leuke kustplaatsjes te bezoeken. Honfleur is een heerlijke stad met echt vakantiegevoel op één van de vele terrassen rond de haven. Bayeux, een stad vol historie en sfeer. Naast de mooie steden en stranden hebben we geprobeerd zoveel mogelijk van de geschiedenis mee te krijgen.

Er is ontzettend veel gebeurd in deze regio, het is onvoorstelbaar. Van de grote begraafplaatsen tot vele oorlogsvoertuigen en van indrukwekkende monumenten tegen de ruige kustlijn tot oude vervallen bunkers. Wij werden er geregeld stil van. Vooral Pointe du Hoc is voor ons, hoe gek dat ook klinkt, een hoogtepunt. De diepe inslagen, de stilte, de ruige kust en indrukwekkende teksten… Dit mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan de Normandische kust.

kerken en bakkerijtjes
Na deze indrukwekkende dagen genieten we van het rustige binnenland van Normandië. Op een 1,5 uur rijden van de kust verblijven wij in een vakantiepark. De omgeving is alles wat je van het Franse binnenland verwacht. Kleine, kneuterige dorpen waar rond lunchtijd een rij voor de bakker staat, uitgestrekte landerijen, vele kerken en overal antiekwinkels. Ook al is het coronatijd, de dorpen zijn toch levendig.
Met een fiets verkennen we de directe omgeving en per auto toeren we wat verder. Zo is een bezoek aan Versailles een hele mooie tegenhanger van de kleine dorpen. Het museum is prachtig en de tuinen indrukwekkend.

Al met al was het een vakantie die onze verwachtingen overtrof. Ondanks corona hebben we een enorm vakantiegevoel gehad. En zijn we heel erg verrast door wat Normandië ons te bieden had. Ook altijd al eens meer van dit stukje Frankrijk willen zien? Ik vertel u graag alles.