Dushi Korsou

Posted door

Bonbini!

Curaçao heeft een eigen koosnaam: Dushi Korsou, Mooi Curaçao. Vroeger was dit de titel van het volkslied maar tegenwoordig wordt het onder andere gebruikt om het eiland te omschrijven. Het eiland is niet alleen mooi en relaxed, maar heeft ook een geschiedenis die het waard is om je in te verdiepen.

Begin juni vertrok ik en sliep ik bij de Jan Thiel baai , één van de meest levendige baaien van Curaçao. Hier bent u aan het goede adres voor luxe beachclubs, lekkere cocktails en op zaterdag een gezellig strandfeest bij club Zanzibar.

Dit eiland heeft talloze mooie baaien waar u tijdens het snorkelen, naast tropische vissen, ook grote zeeschildpadden kunt tegenkomen. Voor het echte bounty-strand gevoel is de boottocht naar Klein Curaçao zeker een aanrader!

Maar er is meer dan zon en stand. Op zoek naar cultuur? Dan is het bezoeken van Willemstad de moeite waard. De meest gefotografeerde plek van Curaçao is de Handelskade, dit kleurrijke rijtje herenhuizen mag u tijdens uw vakantie zeker niet missen! Verder zijn er musea die herinneren aan de periode van de slavernij (Kura Hulanda & Tula) die veel indruk op mij hebben gemaakt.

Graag zie ik u bij ons op kantoor om u veel meer te vertellen over Curaçao.

Groetjes