Fietsen in de Franse Alpen

Posted door

De Franse Alpen is een prachtige bestemming om actief bezig te zijn. Ik ben hier dan ook meerdere keren met de fiets geweest. De laatste keer was in juni 2019, we hebben toen een vakantie gecombineerd met deelname aan de Alpe d’Huzes, een geweldige ervaring!

Voor fietsers is de omgeving van Bourg d’Oisans een walhalla! Veel bekende wielercols kunnen in deze omgeving bedwongen worden. Natuurlijk moet je hier wel beschikken over veel fietservaring en een goede conditie anders ga je niet ver komen en zul je er ook niet van kunnen genieten. Maar als je conditie en je materiaal in orde zijn dan is het geweldig om een een weekje te verblijven. Cols die je gedaan moet hebben zijn natuurlijk de Alpe d’Huez, Croix de Fer, Col du Glandon, La Berarde, Col de Sarenne, Col du Galibier en de Telegraphe. Maar ook Col du Morte, Montvernier en Col d’Ornon zijn prachtig. Eigenlijk is het gewoon allemaal heel mooi en is het heerlijk om hier lachend op je fietsje boven te komen!

En dan natuurlijk de ervaring van de Alpe d’Huzes. Als fietser (en ook wandelaar) moet je dit echt een keer mee gemaakt hebben. Om 2 uur ’s-nachts afdalen in het pikkedonker met alleen kaarsjes die de bochten verlichten. De start om om 04.30u in het donker vanuit een stadje aan de voet van de berg waar iedereen langs te kant staat. De eerste beklimming mag er geen muziek gedraaid worden, het is dan ook muisstil, de zon komt langzaam op en je hoort alleen het gezoem van je fietsketting, kippenvel!

De overige beklimmingen (ik heb ze zelf alle 6 gedaan) is genieten, genieten, genieten! Zoveel enthousiaste supporters langs de hele route, uitstekende verzorging onderweg, muziek, polonaises in de Nederlandse bocht. GE-WEL-DIG!! Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Wilt u gaan fietsen in de Franse Alpen dan adviseer in u graag verder!