High tea, scones en fish & chips !

Posted door

Met mijn gezin heb ik in de meivakantie van 2019 (20 april t/m 3 mei) een prachtige rondreis door Zuid-Engeland gemaakt met de camper. Na een comfortabele overtocht met de dagboot van  Stena Line van Hoek van Holland naar Harwich slapen we de eerst nacht op een kleine camping in een kersengaard.

Cotswolds

Het is even wennen om met de camper links te rijden, maar het wijst eigenlijk zichzelf. Onze eerste stop is Blenheim Palace in Woodstock. Dit dorp is zoals ik me de Cotswolds had voorgesteld. Veel mooie victoriaanse huizen en mooie tuinen. Het is een warme en zonnige dag en maken een wandeling rondom het paleis van zo’n 5 km.

In de Cotswolds bezoeken we de pittoreske plaatsen Moreton-in-Marsh, Bourton on the Water en Bibury.  Een bezoek aan een Engelse tuin mag natuurlijk ook niet ontbreken, dus bezoeken we Hidcote Manor Garden in Chipping Campden. Ook stappen we een dag op onze (normale) fietsen. Dit gaat prima, maar een elektrische fiets zou soms wel handig zijn.

    Bibury

Exmoor National Park

We rijden verder via Bath, deze plaats staat bekend om de Roman Baths en de Royal Crescent richting Cheddar. Deze plaats is bekend vanwege de Cheddar Cheese die hier in de grotten ligt te rijpen. Verder is het een mooi natuurgebied waar we een mooie wandeling door het ruige landschap hebben gemaakt.

Via de prachtige kust bij Exmoor National Park, waar we een kustwandeling maken bij Lynton stoppen we uiteindelijk bij een camping in Tintagel. Wat een bijzondere plaats met zicht op zee hebben we hier. De zonsondergang is prachtig !

       

Cornwall

In Cornwall stoppen we bij “Lands End” het meest zuid westelijke punt van Engeland. Ook hier lopen we een stukje langs de South West Coast path. Dit pad langs de kust is maar liefst 1014 kilometer lang en loopt helemaal van Minehead naar Poole.

We bezoeken ook het kasteel St. Michaels Mount op het eiland voor de kust bij Marazion. Bij eb kun je dit eiland te voet bereiken, maar bij vloed gaan er bootjes.

             

Dartmoor National Park

In Dartmoor National Park maken we een wandeling door Lydford Gorge. Het is een schitterende omgeving en in het voorjaar groeien hier overal prachtige blauwe bloemetjes (Bluebells). De stenen zijn met mos bedekt, we zien een waterval en lopen over steile gladde stenen/paden. Het is de moeite waard.

 

Somerset

Als laatste overnachten we op een camping waar hertjes vrij rond lopen. We fietsen naar Weymouth gelegen aan de zgn. Jurassic Coast . Voordat we op de boot stappen terug naar Nederland brengen we ook nog een bezoek aan Salisbury en het bekende Stonehenge  Het heeft iets mysterieus om hier rond te lopen.

 

Algemeen

We hebben genoten van het eten in een echte Engelse pub, de fish and chips en de high tea met scones. Tip: koop vooraf in Nederland de National Trust pas. Hiermee kun je veel musea, tuinen, nationale parken gratis bezoeken. Je haalt dit er dubbel en dwars uit ! Het weer was wisselvallig, de eerste paar dagen was het warm en zonnig, daarna wisselden zon en wolken elkaar af met af en toe een spatje regen.

Wat heeft deze vakantie ons verrast ! De gastvrije en beleefde inwoners, de Engelse cultuur, het landschap, dit smaakt naar meer. We willen zeker nog eens terug naar dit veelzijdige land !