Dubai…een modern oosters sprookje

Posted door

Al heel lang een bucketlistbestemming voor mij, die nu eindelijk werkelijkheid werd… Dubai!
Een land waar moderne architectuur en authentieke steegjes een mooi contrast vormen met de witte stranden en woestijn. Wij hebben heel veel op de planning staan, want we willen onze 6 dagen in dit land zo goed mogelijk benutten.

Shop till you drop
Uiteraard bezoeken we de diverse hypermoderne malls en de Marina Walk. In de Dubai Mall vergapen we ons, naast alle prachtige winkels uiteraard, aan het immense aquarium en grote schaatsbaan. The Mall of Emirates is net zo bijzonder en heeft tussen de winkels een enorm winterlandschap waar je op skiles kan of pinguïns ontmoeten.

Maar voor ons een (letterlijk) hoogtepunt in The Mall of Emirates is de Burj Khalifa. Dit gegouw is met z’n 828m hoogte, de hoogste toren ter wereld. Er zijn in totaal 160 verdiepingen en twee observatiedeks. Op de 124e etage (452m hoog) heb je een immens 360graden uitzicht over Dubai. Wij kiezen voor de 148e etage op 555m waar we verwelkomt worden met hapjes en drankjes. Wat is het uitzicht spectaculair! Op de weg naar beneden mogen we ook op de 124e etage kijken en als klap op de vuurpijl pakken we een fonteinshow onder ons mee.

het authentieke sprookje
Met deze highlight in de pocket bezoeken we de gold & spice souk in het oude deel van Dubai en steken we met een traditionele dhow over van de ene naar de andere kant. Wat een andere wereld is dit t.o.v. de moderne shoppingmalls. Heerlijk struinen door de verschillende steegjes en straten, afdingend om een mooi souvenir mee te nemen.

Ook de Jumeirah Mosque mag niet ontbreken op onze trip. Elke dag (behalve op vrijdag) om 10.00u is er, tegen een kleine bijdrage, een rondleiding, georganiseerd door Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Dit is een organisatie speciaal opgericht om tradities en gebruiken uit te leggen aan niet moslims. Deze rondleiding, met het motto “open doors open minds”, duurt zo’n 75minuten. Je wordt ontvangen met thee en lekkernijen en je mag echt alle vragen te stellen die in je opkomen.

het moderne  sprookje
Na dit indrukwekkende bezoek pakken we de taxi naar Kite Beach om te relaxen en genieten van al het lekkers die de diverse foodtrucks op dit strand te bieden hebben. Een topper in onze ogen is SALT met de lekkerste burgers, heerlijke zitjes en gezellige bediening.

Voor de kust van Dubai liggen kunstmatige eilanden in de vorm van een palm. Natuurlijk willen we dat ook wel eens bekijken. Dus toen onze ballonvaart met zonsopgang, vanwege het slechte weer (dat kan dus blijkbaar ook in Dubai) werd ingetrokken, besloten we voor een relaxdag te gaan. Met een taxi gaan we naar hotel Atlantis The Palm waar we genieten van strand, lekker eten, sea aquarium en het spectaculaire aquapark. Wat een extreme glijbanen!

Na ons dagje relaxen en waterpret hebben we ook nog een heerlijke actieve dag voor de boeg. We gaan Sandboarden, zo gaaf!
Vroeg in de ochtend worden we door de chauffeur opgehaald voor onze trip de woestijn in. Om de grootste hitte te vermijden staan we om 07.00u al met ons voeten in het zand. Zo groots, zo leeg, zo helder van kleur en zo stil! Heel bijzonder. Onze gids stuurt de jeep vakkundig over de zandbergen naar onze sandboard locatie.

We laden de jeep uit en genieten van het weidse uitzicht. Na een korte uitleg binden we de boards onder onze voeten en laat ik me als eerste over de rand glijden. De eerste keer is wat onwennig, maar (zodra we na een flinke klim door het losse zand) weer boven staan en aan de tweede afdaling beginnen gaat het super. Hoe beter de houding, hoe harder we gaan. Al sandboardend schiet het zand onder onze voeten weg en kunnen we heel ver weg kijken.
De warmte en vermoeidheid gaan steeds meer opbreken en na onze laatste afdaling pikt de chauffeur ons op onder aan de berg, waarna we keurig bij ons hotel weer worden teruggebracht om heerlijk aan het zwembad te ontspannen.

Op de laatste ochtend hebben we nog een paar uurtjes over voor we naar de luchthaven gaan. En wat veel mensen niet weten is dat er een heel mooie botanische tuin in Dubai is. Dubai Miracle Gardens is kleurrijk, artistiek, creatief en prachtig onderhouden. Hoe alles met deze warmte zo mooi in bloei kan staan is mij een raadsel, maar het lukt ze in Dubai gewoon. Echt een aanrader voor je trip en in ons geval een heel leuke afsluiting van onze reis naar dit bijzondere land.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk mijn reisverslag hieronder en kom langs. Ik vertel je graag alles wat je “moet” weten.