Machtig Mooi Malta

Posted door
Eind juni ben ik op Malta en Gozo geweest. Het dwergstaatje Malta is dan wel klein in omvang, het biedt een scala aan prachtige hoogtepunten. De hoofdstad Valletta is één groot openluchtmuseum met vele historische bezienswaardigheden.

Slenter door de smalle straatjes van de stille stad Mdina. Bewonder aan boord van een bootje de prachtige blauwe wateren rondom de Blue Grotto.

Breng absoluut een bezoek aan het vissersdorpje Marsaxlokk waar in haar fotogenieke haven de typische kleurrijke vissersbootjes in het helderblauwe water schitteren.Het nabijgelegen zustereiland Gozo is veel groener en rustiger dan Malta. Het beroemde Azure Window is een fantastisch fotoplaatje en zeker een must see.

Er is nog zoveel meer te vertellen over Machtig, Mooi, Malta. Graag inspireer ik u ook voor een prachtige reis. Een land dat barst van de cultuur. Een rechtstreekse vlucht naar Malta duurt ongeveer 3 uur en je kan hier met de euro betalen, ideaal! De zomers in Malta zijn zeer zonnig, warm en droog. Tussen juni en september valt er nauwelijks tot geen regen en ligt de temperatuur rond de 30 graden. Ook in het voor- en najaar is Malta met temperaturen tot 25 graden erg aangenaam. In de winter valt er meer neerslag en ligt de temperatuur tussen 15 en 20 graden. Wat een heerlijk vooruitzicht om altijd goed weer te hebben!

Bekijk hieronder mijn reisverslag.

Groetjes Hanneke