Mexico, Mexico, Mexiiiiihiiicoooooo

Posted door

Wat heb ik genoten van het mooie Mexico!

We beginnen onze reis in het rustige Costa Mujeres. Heerlijk all inclusive even bijkomen op de mooie, hagelwitte stranden met azuurblauwe zee. Een gezellig centrum is hier niet. Daarvoor reizen we door naar onze volgende bestemming Playa del Carmen, één van de hotspots van de regio Yucatan. Waar de Amerikanen graag in Cancun verblijven, houden wij over het algemeen meer van Playa del Carmen. Witte stranden, een bruisend en zeer kleurrijk centrum met vele winkeltjes, restaurantjes, strandbarretjes met live muziek, heldere azuurblauwe zee en witte stranden. Een leuke tip is om per fiets Playa del Carmen te ontdekken. Op de hoofdstraat is een fietspad aangelegd en op elke hoek van de straat kun je een hippe fiets huren.


We hebben een prachtige excursie gedaan naar de historische Mayastad Ek Balam. Ek Balam is één van de meest recente vondsten in Mexico. Het wordt veel minder bezocht dan bijvoorbeeld Chitzen Itza waardoor het aanzienlijk rustiger is. Ek Balam bestaat uit 45 historische gebouwen met als letterlijk hoogtepunt de Akropolis van 30 meter hoogte die je kunt beklimmen.

Na deze beklimming is het heerlijk om af te koelen in één van de vele cenotes die in het gebied liggen. Een cenote is een grot of poel met helder water die meestal ontstaan door ondergrondse stromingen van grondwater. Cenotes waren voor de Maya’s heilige plaatsen omdat het volgens hun de ingang was naar de onderwereld. De cenotes werden destijds gebruikt om offers te brengen, waaronder soms ook mensenoffers! Nu kun je in het heldere water veilig zwemmen of snorkelen.

Vervolgens maken we een korte stop in het koloniale stadje Valladolid. De straatjes met kleurrijke huizen en het grote plein met de klassieke kathedraal maken het een leuke plaats om doorheen te struinen. Tevens ligt Valladolid zeer centraal om de verschillende maya ruïnes en cenotes te bezoeken.

Tot slot brengen we een bezoek aan de Mayapan Agave Distillery, net buiten Valladolid. Dit is een agave plantage met tequila fabriekje. Hier krijgen we uitleg over het productieproces en gaan we natuurlijk ook de tequila proeven. Er staan 3 verschillende soorten tequila van 1, 3 en 7 jaar oud. Hoe ouder de tequila, hoe sterker de smaak. Niet echt mijn favoriete drankje maar met een limoentje erbij smaakt het best ok.

Mijn reis zit er weer op maar ik ga zeker nog een keer terug om nog meer te zien van dit prachtige land.