Montenegro een verrassende, onbekende bestemming

Posted door

Enorm nieuwsgierig naar deze bestemming reis ik af naar Schiphol, lekker op mijn gemak en geef ik mijn auto af bij onze vaste valetparking chauffeur. 

Here we come Montenegro. Na een wat langere heenreis dan gepland door slechte weer werd ons geduld direct beloond! Wat een bijzonder land is dit. 

Gekscherend noemde ik het de afgelopen week Noorwegen gecombineerd met Kroatië. Maar eigenlijk is het een land op zich wat je niet heel goed kan omschrijven.
De kust van Montenegro biedt verschillende plaatsen en dorpen met allen een grind/kiezelstrand voor de deur. Het is moeilijk kiezen tussen alle restaurants, terrassen en uitgaan kan in de diverse clubs “Ibiza Style”. De Italiaanse invloeden in de koffie en het eten is zeker te merken. En het prijsniveau is laag, dus dat is genieten. 
Budva is absoluut een aanrader. Deze ommuurde autovrije stad heeft een keur aan watersport evenals vissersboten en luxe jachten voor de deur. Ook Kotor mag eigenlijk niet overgeslagen worden als dagtrip (of cruisehaven). Hier slenter je heerlijk door de steegjes en over pleintjes. En een pittige klim naar boven geeft een fantastisch uitzicht over de Zuidelijkste Fjord van Europa. 
Maar Montenegro biedt veel meer, zodra je met de boot over het meer van Skadar vaart waan je je weer in een heel andere wereld, met de pelikanen en andere bijzondere vogelsoort rond je boot. Het binnenland is groen, bergachtig en ruig. Zo kan je raften in de Tara River (na de Grand Canyon de diepste om te raften).

Al met al een verrassende, onbekende bestemming. Nieuwsgierig geworden? Ik inspireer u graag! Bekijk hieronder het filmverslag: