Noorwegen, in pracht en praal

Posted door

Wat een geweldige week Noorwegen heb ik gehad! Vanaf Tromsø begon onze reis, een goede plek om het Noorderlicht te kunnen zien. En wat was dat geweldig!

Ook hebben wij daar een husky safari gedaan, een unieke ervaring om met zes honden je te laten voorttrekken door de sneeuw.

In Tromsø zijn wij aan boord gegaan van de MS Nordkapp, een modern schip van Hurtigruten. Met maximaal 590 passagiers zijn wij naar Trondheim gevaren. Onderweg genoten wij van imposante fjorden en steile kliffen. Een expeditie team aan boord stelt excursies samen zoals zeearend safari, paardrijden bij de eilanden van de Lofoten of het bezoek aan een zalmkwekerij. Het eten aan boord van het schip is bereid met verse producten van lokale leveranciers.
Aangekomen in Trondheim, hebben wij per kajak over de Nidelven rivier, de stad verkend. Per fiets hebben wij een bezoek gebracht aan de Nidarosdom, een kathedraal die zeker het bezoek waard is!

De prachtige natuur, de rust, de kans op het zien van het Noorderlicht en het maken van vele excursies en activiteiten zorgen ervoor dat Noorwegen uniek is!

Laat mij u inspireren.