Veelzijdig Mallorca

Posted door

Geen eiland zo veelzijdig als Mallorca. Zelfs na mijn vele bezoekjes aan dit prachtige eiland blijft het geweldig om er te zijn. De aanvlieghaven van het eiland is Palma de Mallorca en is  gelegen in het zuiden van het eiland. Buiten dat, is het een prachtige stad om een bezoek aan te brengen. Sommige vergelijken het zelfs wel eens met Barcelona in het klein. De kathedraal “La Seu” is hier gelegen en is niet alleen het hoogtepunt van de hoofdstad, maar eigenlijk van heel Mallorca. De bouw heeft zo’n 300 jaar geduurd en is echt prachtig en trekt dagelijks ook veel toeristen aan.

Mallorca is een zeer veelzijdig eiland. Als je houdt van het nachtleven en de drukte, dan kan je los gaan in de plaatsen El Arenal en Magaluf. Hier zijn veel drukke straten met barretjes en genoeg andere uitgaansmogelijkheden. Deze plaatsen zijn gelegen in het zuiden van Mallorca. De oostkant van het eiland kenmerkt zich door de grillige kust met de prachtige baaitjes en helder blauw water. De zeebodem loopt hier vaak ook langzaam af waardoor het ook zeer geschikt is voor jonge kinderen. Cala d’Or is zo’n plaats met geweldig mooie en leuke accommodaties en prachtige baaitjes. De laatste keer heb ik mijn vakantie doorgebracht in het noorden van het eiland, in Playa de Muro.

De stranden zijn hier werkelijk prachtig en ook de zeebodem loopt langzaam af. Je hebt hier niet echt een boulevard maar meer een gezellige winkelstraat met leuke restaurantjes welke evenwijdig loopt aan de zee.
Ons verblijf in Prinsotel La Dorada was uitstekend!
Leuk om een aantal dagen een auto te huren en dan het eiland te verkennen.
Op een niet te lange rijafstand ligt de plaats Valldemossa. Een prachtig gebouwd plaatsje met een authentieke sfeer. Heerlijk om hier door de leuke straatjes te dwalen en prachtige foto’s te maken.
Een andere leuke plaats om te bezoeken is Soller gelegen aan de westkust van het eiland. Van daaruit vertrekt de tram naar Port de Soller. Een hele gezellige plaats met een haven, een prachtig strand en vele leuke pleintjes, terrassen en restaurants.

Naast Playa de Muro ligt Alcudia. Een grote, leuke en gezellige toeristenplaats met een prachtige haven. Hier vindt je ook de wekelijkse markt waar je een bezoek aan kunt brengen.

Wat ook leuk is, is om naar het oosten van het eiland te gaan om een bezoek te brengen aan de grotten van Drach. Onder begeleiding kan je hier naar binnen gaan. In de grotten is het heerlijk koel. Na een bezoek aan de grotten zijn we doorgereden naar een van de prachtige baaitjes gelegen aan de oostkust van Mallorca, Cala Romantica.

Een bezoek aan Aqualand, in de buurt van Palma de Mallorca, mocht ook niet ontbreken. Vele glijbanen voor jong en oud en je kan je hier echt de hele dag goed vermaken. In het hoogseizoen kan het er erg druk zijn en kunnen de wachttijden voor de glijbanen best aardig oplopen.

Een ander leuk plekje in het noorden van het eiland is Port de Pollenca. Ook hier een gezellig centrum met leuke restaurantjes en een gezellige haven.

Kortom, Mallorca een eiland met zoveel bezienswaardigheden, stranden en plekjes om verliefd op te worden. En dit op nog geen 2 uur vliegen vanuit Nederland!