Viva Mexico

Posted door

In de winter even heerlijk naar de Mexicaanse zon!

Wij zijn een weekje verbleven in RIU Playacar vlak bij de badplaats Playa del Carmen.
RIU Playacar, is een mooi gerenoveerd hotel, niet te groot en ligt direct aan het witte zandstrand. Er zijn drie zwembaden en meerdere restaurants, volop genieten dus. Het is heerlijk om over het strand in een klein half uurtje naar het centrum van Playa del Carmen te lopen. Playa del Carmen is een leuk stadje waarvan het gedeelte direct achter de kust toeristisch is. Je vindt hier tal van winkels, restaurants en terrasjes. Leuk om een stranddag even te onderbreken om souvenirs te shoppen, gewoon ff lekker te wandelen of wat te gaan drinken buiten het hotel.

In Mexico kunnen de strandgangers zich prima vermaken. Maar als je wat minder goed bent in hele dagen op het strand te vertoeven dan valt er ook genoeg te ondernemen, ik zal een paar dingen noemen die wij hebben gedaan. Wij hebben een scootertje gehuurd en zijn hiermee het niet toeristische deel van Playa del Carmen gaan verkennen. Ook zijn we een eindje gaan toeren langs de kust en kwamen hierbij leuke verrassende dingen tegen. Zo hebben we een stop gemaakt bij cenote Blue. Dit is een prachtig stukje natuur waar je voor weinig geld kunt snorkelen in het kraakheldere water. Wat verderop kwamen we bij het plaatsje Akumal. Dit stukje kust staat bekend om de zeeschildpadden die hier te zien zouden zijn. Wij hebben niet gesnorkeld maar kwamen een leuke strandtent tegen, La Buena Vida, waar je een pina colada kon bestellen in een boomhut of al schommelend met de voetjes in het zand kon genieten van een heerlijk Mexicaanse maaltijd.

Wat ook een aanrader is is om vanuit Playa del Carmen de ferry te pakken naar Cozumel, een eiland voor de kust. De ferry komt aan in het havenplaatsje San Miguel. Dit is een leuk klein plaatje om rond te wandelen. Het is wel de moeite waard om hier een dagje een auto of een scooter te huren. Wij zijn met een scooter langs de westkust gereden tot aan de vuurtoren in het Zuiden. Hier zijn veel strandtentjes te vinden waar het heerlijk is even pauze te houden en te genieten van een lekker hapje en drinken. Wat ook erg leuk is om met een bootexcursie mee te gaan naar het rif wat een stukje van de kust af ligt. Hier kun je prachtig snorkelen, wij zijn o.a. een zeeschildpad tegen gekomen.
De oostkust is veel minder bebouwd, hier loop de weg direct achter het strand langs.

Kortom Mexico is heerlijk en absoluut een bezoekje waard!