Vulkanisch Lanzarote

Posted door

Vanuit het vliegtuig zul je denken; wat een dor eiland is Lanzarote! En natuurlijk door het vulkanische landschap is het ook dor. Maar dat kennen wij hier in Nederland helemaal niet, dus hoe bijzonder kan dat zijn!

Vanaf twee locaties heb ik Lanzarote ontdekt met een huurauto. Om zo ook twee verschillende badplaatsen te ontdekken. De eerste paar nachten sliep ik in een fijn hotel in de badplaats Costa Teguise. Een verzorgd aangelegde badplaats met vele witte gebouwen en groene en blauwe luiken. Dit beeld zie je overal terug op Lanzarote. De beroemde kunstenaar Cesar Manrique heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Geen hoogbouw, maximaal 4 verdiepingen hoog. In ieder geval niet hoger dan de palmboom.

De andere badplaats waar ik verbleef was Puerto del Carmen. Dit is de grootste badplaats. Daar zitten ook veel Engelse toeristen en dat zie je aan de vele pubs die er zijn. Er is een oud haventje in deze plaats.

Wat je zeker niet mag overslaan bij een bezoek aan Lanzarote is om naar het nationaal park Timanfaya te gaan. Een bijzonder natuurgebied als een maanlandschap. Met je huurauto kun je hier naar toe en parkeer je deze op een centrale plek. Vanuit daar vertrekt een bus die je door het vulkaangebied rijdt. Erg indrukwekkend mooi!

Maar ook is Lanzarote bekend om zijn cactussen. Een mooie cactustuin die je kunt bezoeken ligt bij het plaatsje Guatiza, Jardin de Cactus. Een botanische tuin ontworpen door Cesar Manrique.

De stranden van Lanzarote zijn over het algemeen wat donkerder. Maar bij Playa Blanca liggen de Papagayo stranden en vind je een mooie baai die je alleen per auto kunt bezoeken. Je betaalt ca. EUR2 per persoon entree en je zit tussen de lokale mensen aan de meest fantastische baai. Erbij ligt een Spaanse strandtent waar je lekkere tapas, broodjes en drankjes kunt halen.  Neem je snorkel uitrusting mee want dat is hier de moeite waard!

Op de noordelijke punt van Lanzarote ligt Mirador del Rio. Dit is ook ontworpen door Cesar Manrique. Het is een prachtig uitzichtpunt over onder andere het eiland La Graciosa.

Ga ook met de auto naar El Golfo, een afkorting voor het dorpje Les Casas de El Golfo. Je vindt er steile vulkanische rotswanden en een klein groen meertje, het Lago Verde. Vissersbootjes liggen op de zwarte keien onderaan het meer.

Lanzarote heeft mij verrast, veel leuke dorpjes waar je de echte Spaanse sfeer nog kunt proeven. Laat je niet misleiden door de kale omgeving die je vanuit het vliegtuig ziet, maar ontdek zelf wat dit bijzondere eiland te bieden heeft!