We are going to Ibiza

Posted door

We are going to Ibiza……………en wat een geweldig eiland is dit!

Echt een eiland waar jong en oud zich thuis voelt. Zelf heb ik een aantal dagen doorgebracht in het Palladium hotel Dan Carlos in Santa Eulalia. Het is een prima alll-inclusive aduls-only hotel. Zowel Santa Eulalia als Es Canar, beide gelegen aan de oostkust van Ibiza, zijn twee ontzettend leuke plaatsen om te verblijven. Deze plaatsen zijn niet al te druk en er is genoeg vertier, restaurants en een heel mooi strand. En natuurlijk niet te vergeten een gezellige wandelboulevard met een haventje. Een auto huren is dan ook zeker te adviseren om dit mooie eiland zelf te gaan ontdekken.

Zo hebben wij eerst een bezoek gebracht aan Ibiza stad, in het Spaans heet Ibiza Stad ook Eivissa. Hier mag een bezoek aan de oude stad D’Alt Vila niet ontbreken. Dit historisch oude centrum ligt op een heuvel en is omringd door hoge vestingmuren. Je vindt hier een wirwar van smalle en gezellige straatjes en restaurantjes. Daarna koers richting het zuiden en een bezoek gebracht aan Ses Salines, een beschermd natuurgebied met zoutpannen. Ikzelf vond het niet echt een must om hier naar toe te gaan, dus hup, vlug weer op pad naar Es Vedra. Es Vedra is een rotseiland gelegen voor de zuidwest kust van Ibiza. Na de auto geparkeerd te hebben was het nog maar een klein stukje lopen naar het viewpoint vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op Es Vedra. Dit is een perfect moment om prachtige foto’s te maken van het eilandje omgeven door het prachtige blauwe water. Als je naar Ibiza gaat mag een bezoek aan Es Vedra zeker niet ontbreken.

Aangezien het inmiddels lunchtijd was, door naar onze volgende stop: Cala Vadella aan de westkust. Een heerlijke baai met een mooi wit strand, azuurblauwe zee en genoeg gelegenheden om lekker te lunchen. Dit strand is ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen omdat de zeebodem langzaam afloopt. Na een heerlijke lunch een bezoek gebracht aan Cala Tarida om vervolgens via Santa Gertrudis de Fruitera terug naar ons hotel te gaan in Santa Eulalia. Santa Gertudis is een klein gezellig plaatsje met een leuk plein met een mooi kerkje en gezellige eetgelegenheden. Het was een topdag!

De volgende dag uiteraard weer de auto gepakt om een bezoek te brengen aan het mooie noorden van het eiland. Via het pittoreske dorpje San Juan doorgereden naar Portinatx. De laatste is een gezellige plaats met een mooi strand en uiterst geschikt voor gezinnen. Sowieso heb je in het noorden mooie idyllische baaien welke omzoomt zijn door prachtige rotspartijen. Verder mag een bezoek aan een hippiemarkt op Ibiza natuurlijk niet ontbreken. Ik ben zelf naar Las Dalias in Sant Carles de Peralta geweest. Op deze markt zijn zo’n 200 kraampjes, leuke cocktailbars en nog veel meer dingen om te ontdekken. Deze hippiemarkt is elke zaterdag geopend. En natuurlijk ook voor de stappers is Ibiza een uitermate geschikte bestemming. De omgeving van Playa d’ en Bossa is een goede plek om te zitten dan. Hier zijn wij ook een avondje uit ons dak gegaan in de Ushuaia. Tijdens het seizoen worden hier geweldige party’s gegeven met bekende DJ’s.

Al met al, “Ibiza is one happy and hippy Island”