Caraïbische stranden in Spanje

Posted door

Fuerteventura is 1 van de Canarische Eilanden en hoewel het allemaal vulkanische eilanden zijn heeft Fuertaventura een heel andere, unieke uitstraling dan de andere eilanden. Het is wat meer woestijnachtig, heeft grote zandduinen en prachtige witte stranden.

Fuerteventura is 1 van de grootste eilanden van deze eilanden groep, maar het op 1 na minst bevolkt. Dat maakt het heerlijk relaxt. De dorpjes Jandia, Morro Jable en Corralejo hebben wij bezocht. Stuk voor stuk dorpen met het typisch Spaanse sfeertje en een gezellig druk centrum. Corralejo is het meest levendig, maar in vergelijk met de andere Canarische Eilanden is het ook hier lekker rustig. Vanuit Corralejo gaat ook de boot naar Lanzarote (tip voor een leuke combinatiereis).

Ben je een watersporter en dan vooral (kite)surfer, dan is er eigenlijk bijna geen beter plek op 4 uur vliegen vanuit Nederland. De harde wind waar dit eiland om bekend staat maakt het uitermate geschikt voor surfen en zeilen. Er zijn vele scholen te vinden en hele goede surfspots.

Een uniek stukje Spanje waar ik je heel graag wat meer over vertel.