De Belgische Ardennen

Posted door

De Ardennen is een prachtige streek in het zuidoosten van België. Je vindt er veel bossen, watervallen, rivieren en valleitjes. En natuurlijk mag je de schilderachtige dorpjes niet vergeten. Zeker ook voor degene die van een actieve vakantie houden is de Ardennen een geweldig leuke bestemming. Hiken, vissen, klimmen, mountainbiken en kanotochten, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het uitoefenen in de Ardennen.

En met een beetje geluk ligt er in de winter sneeuw zodat je de latten onder kunt binden om te gaan skiën of te gaan langlaufen. Zelfs ondergronds is er genoeg te beleven. Een van de mooiste en grootste grotten van Europa zijn er gelegen: de grotten van Han. Deze zijn werkelijk prachtig.  Er is ook een licht-en geluidshow die jong en oud meeneemt door de ontstaansgeschiedenis van de aarde. Van de Big Bang tot aan de eerste ontdekkingsreizigers.

De Ardennen zijn vooral bekend vanwege de watervallen van Coo. Zij vormen de oudste toeristische attractie in de Ardennen. De waterval is zo’n 15 meter hoog en je kan deze van dichtbij bewonderen door middel van de trappen die er gebouwd zijn. Bij deze watervallen is ook Plopsaland Coo gelegen,  een leuk familiepark gelegen in de vallei.

In de Ardennen vind je ook de kleinste stad ter wereld: Durbuy. Heerlijk om door de straten te slenteren en lekker ergens op het terras neer te ploffen om een hapje en/of een drankje te doen. Zo moet je ook zeker een Belgisch biertje geproefd hebben. Buiten Durbuy heb je nog meer mooie en charmante plaatsjes die een bezoek meer dan waard zijn.

Verder vind je in de Ardennen ook een paar  prachtige kastelen zoals het bekende kasteel van Bouillon. Het middeleeuwse kasteel ligt hoog boven het stadje Bouillon. Vanuit het kasteel heb je een fantastisch mooi uitzicht op de rivier de Semois.

In de Ardennen zijn uiteraard ook genoeg mogelijkheden om er te overnachten. Van een hotel tot aan een camping tot aan grote huizen met een eigen zwembad. Veel accommodaties zijn er prachtig gelegen midden in de natuur.

De Ardennen, zo veelzijdig en zo dichtbij!

Kortom, afwisseling genoeg in deze geweldig mooie streek van onze Zuiderburen.