Florida – The Sunshine State

Posted door

Waar begin je als je iets over Florida gaat schrijven?
Disney! Want dat is natuurlijk wel DE attractie van deze zonnige Amerikaanse staat. Het Disneyworld Resort ligt ten zuidwesten van Orlando en bestaat uit maar liefst 4 attractieparken te weten: The Magic Kingdom, Animal World, Epcot en the Disney Studio’s. Een bezoek aan Florida is zeker niet compleet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan Mickey en Mini Mouse.

Maar Florida heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Een heel groot Nationaal Park in het Zuiden van de Staat, de Everglades, ook wel rivier van gras genoemd. Een bijzonder natuurgebied waar je een boottocht per airboat door heen zou kunnen maken. In dit moerasgebied met o.a. mangrovebossen kom je bijna gegarandeerd krokodillen tegen maar ook voor vogelspotters is dit een geliefd gebied.

Verder zijn er natuurlijk een aantal plaatsen die je gezien moet hebben! Te beginnen met Miami (Beach), helemaal hip en trendy. Sla zeker het art deco district in het zuiden van Miami Beach niet over. Maar ook Little Havanna en Coconut Grove zijn erg leuk om te bezoeken. Ook de steden en eilanden aan de Golf van Mexico zijn een bezoekje waard. Denk hierbij aan Fort Myers, Naples, Clearwater en Palm Island. En een vakantie naar Florida is niet compleet als je niet op de Florida Keys bent geweest. Deze eilandjes in het Zuiden van Florida zijn met elkaar verbonden door een weg die uitkomt in Key West. Op de eilanden zijn prachtige stranden te vinden en een helderblauwe zee waar je heel mooi kunt snorkelen.

Na het zien van al dit moois is er niets lekkerder dan af te sluiten met een paar dagen relaxen op een mooi wit strand en die heeft Florida genoeg!

Wanneer gaat u naar Florida?