Malaysia Truly Asia

Posted door

Mijn eerste bezoek aan Azië was Maleisië. Een prachtige bestemming waar het relatief makkelijk reizen is. Zo hebben wij een groot gedeelte van West-Maleisië per huurauto ontdekt.

Onze reis begon in de hoofdstad Kuala Lumpur. Een bruisende stad waar veel bezienswaardigheden te voet te verkennen zijn. Ons hotel lag op hele korte afstand Chinatown waar de avondmarkt te bezoeken is aan de Jalan Petaling, erg leuk! Verder zijn we natuurlijk bij de Petronas Twin Towers gaan kijken en de grote Moskee. Wij hebben twee volle dagen doorgebracht in de stad, dit vond ik persoonlijk voldoende.

Bij vertrek uit Kuala Lumpur hebben wij de huurauto opgehaald en zijn naar Malacca gereden wat een uurtje of 2-3 ten zuiden van de hoofdstad ligt. Door de gunstige ligging aan de kust was Malacca in het verleden een belangrijke handelspost en zijn de Nederlanders hier nog een tijdje de baas geweest. Het is wel grappig om hier nog stukjes van terug te zien op de Dutch Square in het oude stadscentrum. Hier zie je het Stadhuys, de Christchurch die is gebouwd van Zeeuwse bakstenen en een echte windmolen. Verder is ook hier een gezellige Chinatown te vinden en een avondmarkt op Jonkerstreet. Ook kun je een boottochtje maken over de rivier die dwars door de stad loopt of heerlijk eten aan de terrasjes langs deze rivier.

Vanuit Malacca zijn we het vaste land overgestoken naar de Oostkust en een paar dagen verbleven aan het strand bij Cherating. De oostkust heeft mooie brede zandstranden en met een beetje geluk kun je hier in de buurt schildpassen spotten die hun eieren op het strand komen leggen. Behalve dat het fijn is een paar dagen te relaxen in een prachtig hotel hebben we hier ook wat rond gereden en o.a. een bezoekje gebracht aan de Chara grotten in het achterland.

Wij hebben onze huurauto achter gelaten in Kuantan en vanuit daar naar Penang gevlogen, een eiland voor de westkust. Penang is een leuk eiland waar van alles te doen is. Ons hotel lag in Batu Ferringhi, in het noorden van het eiland. Op loopafstand van het hotel was iedere avond een avondmarkt met veel eettentjes waar je voor weinig geld heerlijk kon eten. Een dag hebben we een taxi genomen die ons het eiland rond heeft gereden en verder zijn we twee keer met de bus naar Georgetown gereden (de hoofdstad van het eiland) gegaan waar je gewoon lekker door de straatjes kunt slenteren, tempeltjes tegenkomt etc.

Vanuit Penang zijn we via Kuala Lumpur weer terug gevlogen naar Amsterdam.

Maleisië is een prachtige groene en makkelijk bereisbare bestemming waar zowel de strandliefhebbers als de cultuurliefhebbers hun hart op kunnen halen.