Wuivende palmbomen op de Dominicaanse Republiek

Posted door

We beginnen onze reis in Puerto Plata aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. Puerto Plata is een van de grotere steden op het eiland met een koloniaal verleden. Dit is terug te zien in de oude pakhuizen, de kleurrijke Spaanse woningen met veranda’s en het fort van waaruit de kust werd beschermd tegen de piraten. De stad is dus zeker een bezoekje waard! De meeste toeristen verblijven in een van de luxe all-in hotels in de wijk Playa Dorada waar mooie goudgele stranden te vinden zijn. Een leuke bestemming om strand te combineren met uitstapjes.

Wij reizen verder naar Sosua een badplaats op een half uurtje rijden ten oosten van Puerto Plata. De meeste hotels zijn hier over het algemeen wat minder groot en luxe maar het voordeel hier is dat je vanuit de meeste hotels zo het toeristische centrum in loopt met barretjes, winkels enz.

Onze reis ging vervolgens het binnenland van de Dominicaanse Republiek in, een bestemming die niet veel toeristen zien maar wel erg mooi is! Wij hebben nachten in Jarabacoa overnacht in een super mooie groene, bergachtige omgeving. Vanuit hier zijn we gaan raften en paardrijden. Dit was zeker de moeite waard!

Na onze activiteiten in het binnenland reden we door naar het schiereiland Samana in het Oosten van de Dominicaanse Republiek. De natuur onderweg is wederom schitterend, zo groen allemaal. We komen pas in de avond in Samana aan maar kunnen nog wel zien dat de stranden ook hier erg mooi zijn. Helaas gaan we hier niet lang verblijven maar vliegen we de volgende ochtend met cesna’s naar Punta Cana. De natuur vindt ik hier een stuk minder mooi dan we aan de noordkust gezien hebben, het is vlakker en kaler. Wel zijn de stranden hier nog mooier, echt hagelwit! Een centrum vindt je hier niet, het is een aan een schakeling van grote luxe resorts aan de hagelwitte stranden.

Een heerlijke bestemming voor een relaxte strandvakantie maar zoals u ziet heeft het toch wel meer te bieden dan strand alleen.