Het groene eiland Rhodos

Posted door

Rhodos is een prachtig groen eiland gelegen in de Egeïsche Zee.

Op de Noordpunt van het eiland ligt Rhodos Stad. Dit is echt een grote drukke stad met rondom een kiezelstrand. In de hele stad zijn veel accommodaties te vinden maar ook winkels en restaurants in overvloed. Het leuke van Rhodos Stad is dat er midden in het grote drukke centrum het oude ommuurde Rhodos Stad ligt. Via diverse stadspoorten kom je in deze oude stad en ga je een paar honderd jaar terug in de tijd met oude straatjes, gezellige pleintjes allemaal prachtige plaatjes. Binnen deze oude stad vindt je geen hotels maar wel heel veel keus aan leuke terrasjes en winkeltjes. Of je nu in de stad zelf verblijft of elders op het eiland, een bezoekje aan het oude Rhodos stad is zeker de moeite waard.

Aan de Oostkust liggen een aantal baaitjes die de moeite waard zijn te bezoeken. Prachtig om te snorkelen is de Antony Quin baai met rondom rotsen en kraakhelder water. Maar ook in de buurt van Kalithea waar voormalige thermen zijn te bezoeken liggen een paar mooie baaitjes om te snorkelen.

Wanneer je via de Oostkust nog wat verder naar het Zuiden reist kom je in Lindos. Dit is een toeristisch plaatsje met een oude acropolis die te bezoeken is. Lindos zelf is een mooi wit stadje maar wel heel toeristisch. De laatste jaren zijn er veel luxe all-in hotels in deze omgeving gebouwd.

Aan de westkust van het eiland liggen op zo’n 10km van Rhodos stad de toeristische badplaatsen Ixia en Trianda. Ixia vond ik weinig sfeervol, hier loopt de drukke verkeersweg dwars doorheen. Ixia loopt vrij snel over in Trianda. Hier loopt vanaf de drukke hoofdweg een toeristisch straatje richting het strand. In dit straatje zijn tal van winkels en restaurants te vinden. In beide plaatsen loopt een lang kiezelstrand voor de kust. Trianda is een goede keus wanneer u niet in een grote stad zoals Rhodos wilt verblijven maar wel op loopafstand van restaurants etc wilt zitten met toch de grote stad op scooter/busafstand.

Behalve de kust is een bezoekje aan het binnenland altijd leuk! Rhodos is in vergelijking met veel andere Griekse eilanden heel groen en heuvelachtig dus prachtig om rond te toeren. Maar ook een bezoek aan de vlindertuin, een klooster of een van de dorpjes is de moeite waard.