Kenia: Ontdek de Natuurpracht van Afrika

Posted door

Reisverslag Kenia: Ontdek de Natuurpracht van Afrika

Door: Mayke van Travel Service Best

Van 7 tot 15 juni 2024 heb ik een onvergetelijke studiereis gemaakt door het adembenemende Kenia. Hieronder deel ik mijn ervaringen en indrukken van deze avontuurlijke reis vol natuurpracht en wilde dieren.

Dag 1: Aankomst in Nairobi

Onze reis begint op Schiphol. Met een rechtstreekse vlucht van KLM vliegen we in 8 uur naar Nairobi. Na aankomst in de Keniaanse hoofdstad worden we naar hotel Sarova Panafrica gebracht voor een welverdiende nachtrust, zodat we de volgende dag fris kunnen beginnen aan ons avontuur.

Dag 2: Lake Nakuru National Park

Na een kort nachtje vertrekken we om 08:00 uur naar het prachtige Lake Nakuru National Park, gelegen in de Great Rift Valley. Onderweg maken we een stop bij Lake Naivasha voor een bijzondere boottocht. Hier zien we de eerste wilde dieren zoals nijlpaarden, giraffen, zebra’s, vogels etc. Bij Lake Nakuru verblijven we in de Lake Nakuru Lodge. Vanaf het terras waar we lunchen hebben we prachtig uitzocht over het meer. In de namiddag hebben we onze eerste gamedrive. En wat zien we al veel dieren! Leeuwen, giraffen, buffels, impala’s, neushoorns en apen..

Dag 3: Amboseli National Park

Na het ontbijt reizen we door naar Amboseli National Park, aan de voet van de majestueuze Kilimanjaro. Dit park staat bekend om zijn uitgestrekte vlaktes en grote kuddes olifanten. We overnachten in een tent in Elerai Camp. Onze tent heeft zelfs uitzocht op de Kilimanjaro, hoe speciaal is dat! Vanuit de lodge gaan we op bushwalk met een natuurgids en een Masai krijger voor de veiligheid. We leren veel over de bomen, planten en dieren.

Dag 4: Tsavo West National Park

De volgende ochtend maken we een bijzondere gamedrive door Amboseli. Langzaamaan verdwijnen de wolken boven de Kilimanjaro. We zien leeuwen, gnoe’s, grote kuddes olifanten, één groep steekt met voor onze jeep de weg over. Dat is echt heel indrukwekkend om dit van dichtbij te zien.

Na de lunch vertrekken we richting Tsavo West National Park, een van de grootste en oudste nationale parken van Kenia. Dit park staat bekend om zijn gevarieerde landschap, van vulkanische rotsen tot uitgestrekte savannes. We nemen een kijkje bij de Shetani lavavelden, alsof je op de maan bent.

We overnachten in een tent bij Severin Safari Camp.

Dag 5: Tsavo East National Park

Via de Mzima springs rijden we naar Tsavo East. We checken in bij Satao Camp en slapen hier ook weer in een tent. Bij de lodge is een waterpoel en een uitkijktoren. Er zitten 2 nijlpaarden in het water, er komt af en toe een olifant en later nog een grote kudde zebra’s. Om 17.00 rijden we de savanne op voor de sundowner. Er worden stoeltjes klaargezet en drankje met wat snackjes. De zonsondergang is echt supermooi. Het was echt weer een hele bijzondere dag!

Dag 6: Bamburi Beach Vroeg in de ochtend hebben we dan toch echt onze allerlaatste safari. We spotten al snel een cheeta die mooi over het pad loopt. Ook weer vele olifanten, leeuwen, giraffen en buffels. Na alle avonturen is het tijd voor ontspanning aan de kust. We reizen naar Mombasa. Vannacht slapen we in de Severin Sea Lodge bij Bamburi Beach. Even bijkomen van alle indrukken tijdens de voorgaande dagen.

Dag 7: Diani Beach
Vandaag gaan we naar het laatste overnachtingsadres, Leopard Beach hotel in Diani Beach.
Eerst nog een korte stadstour door het drukke Mombasa en daarna zon, zee en strand, dat is ook wel even heel fijn.

Dag 8: Terugvlucht
We starten de dag met een yogales in het hotel. Daarna nog even aan het strand kunnen liggen en dan weer koffers pakken en terug naar Mombasa.
Met een binnenlandse vlucht vliegen we van Mombasa naar Nairobi en vervolgens met de KLM naar Amsterdam waar we de volgende ochtend aankomen.

Deze reis door Kenia was een ware ontdekkingstocht door de natuurpracht van Afrika. Vooral de wilde dieren in de nationale parken en de schoonheid van de natuur heeft enorme indruk op me gemaakt. Kenia heeft mijn hart veroverd!