Magisch Marrakech

Posted door

Relaxen en ontdekken in het Marokkaanse Marrakech!

Wij zijn er in de winter 5 dagen tussenuit gegaan naar Marokko. We verbleven in het RIU Tikida Garden Hotel, dit is een heerlijk 4-sterren resort net buiten het drukke centrum van Marrakech. Een heerlijke combinatie! We konden bij het zwembad relaxen en dit combineren met cultuur snuiven in het oude centrum. Vanuit het hotel gaat meerdere keren per dag een minibusje die je afzet net buiten het oude centrum van Marrakech, maar ook lopend of per taxi is het centrum te bereiken (ca. 4km).

De oude stad van Marrekech is prachtig! Verdwalen door de steegjes van de oude soukh, struinen over de markten die je onderweg tegenkomt. Erg leuk is dat er enorm veel dakterrasjes te vinden zijn waar je heerlijke verse vruchtensappen kunt krijgen. De toegang tot deze dakterrassen zijn niet altijd duidelijk, tussen de winkeltjes kan zomaar een smal trappetje omhoog gaan waarbij je op een prachtig terrasje uitkomt, superleuk!

Vanuit Marrakech zijn ook nog diverse excursies te maken richting het Atlas gebergte of de woestijn. Maar ook jeep- en quadtours worden volop aangeboden. Maar ook in de stad zijn de tuinen van Yves Saint Laurant te bezoeken, het Bahia Paleis of een koetsje maken per paardenkoets.

En als je dan een dagje door de stad hebt gestruind of op excursie bent geweest is natuurlijk super fijn om in een luxe resort nog even te relaxen aan het zwembad en te genieten van een heerlijke maaltijd.

Ik vond dit een bijzondere bestemming en zeer de moeite waard om gezien te hebben.