Stranden om bij weg te dromen op Kaapverdië

Posted door

Stranden om bij weg te dromen, een heerlijk klimaat en vriendelijke inwoners. De Kaapverdische eilanden Boa Vista en Sal geven je echt een blij gevoel! 

Wij starten onze reis op het eiland Boa Vista. Hier vind je lange witte zandstranden en heerlijke all inclusive hotels. Wil je toch een dagje iets ondernemen? Ontdek dan per jeep het ruige en ongerepte binnenland. Op Boa Vista zij de wegen veelal onverhard. Een jeep is dan ook geen overbodige luxe want het is best een gehobbel. We bezoeken de afgelegen Fatima kapel en het kleine dorpje Bofareira. In het centrum van het dorp ligt een pleintje met daar omheen de kleurrijke huisjes en een winkeltje en café. Schattige kindjes spelen in de straatjes en willen allemaal een high five! We rijden verder door de zandduinen naar het scheepswrak op het strand van Cabo Santa Maria. In Fundo de Figueiras staat een heerlijke lokale lunch voor ons klaar. Dit dorp is wat meer ontwikkeld met verschillende souvenirwinkeltjes en een aantal eettentjes. We vervolgen onze weg naar de Viana Desert, een woestijnlandschap met hoge witte zandduinen. We sluiten de dag af op Santa Monica Beach, een hagelwit zandstrand met eindeloze vergezichten.

Met een klein vliegtuigje gaan we naar het eiland Sal. We verblijven in de gezellige badplaats Santa Maria. In het centrum kun je heerlijk op het terras zitten, eten in één van de vele restaurantjes, shoppen in de kleurrijke winkeltjes, lange strandwandelingen maken en op de pier kijken hoe de vis na de vangst direct wordt schoongemaakt en verkocht. Ook op Sal verkennen we het binnenland per jeep. We rijden door een aantal wederom erg kleurrijke vissersdorpjes en maken een stop bij de baai van Buracona. Deze baai is beroemd vanwege het blauwe oog, een grot waar als het licht er goed invalt je een prachtig blauw oog kunt zien. Een andere bezienswaardigheid is het zoutmeer van Pedra de Lume. Hier kun je drijven op het zoute water in de kraters van een oude vulkaan. 

De Kaapverdische eilanden zijn ideaal om lekker te luieren en te genieten van het heerlijke klimaat, maar het is zeker ook aan te raden om een dagje op pad te gaan om de kleurrijke dorpjes en bezienswaardigheden te ontdekken.

Morabeza! Ik inspireer u graag.
Deze reis maken?