Onontdekt Taba

Posted door

Taba is voor velen een vrij onbekende bestemming in Egypte. De plek ligt dicht tegen de Israëlische  grens aan. Vanuit Taba kan je Israël en Jordanië zien liggen. Wij zijn gevlogen op de luchthaven van Taba welke op 40 minuten rijden ligt van de plaats Taba zelf. Bij aankomst in Taba moesten we met de bus door een slagboom en vond er een korte controle plaats. Hierna kwamen we aan in het aangelegde toeristenoord met vooral luxe hotels, ook wel Taba Heights genoemd. Het is een soort van hoteldorp gelegen in de woestijn. De hotels zijn prachtig gelegen rondom een golfbaan.

De plaats zelf heeft een mooi zandstrand wat langzaam afloopt en dus ook perfect is voor gezinnen met jonge kinderen. Voor de kust ligt een prachtig koraal. Wat leuk is om te doen, en wat wij ook gedaan hebben, is een snorkelexcursie. We vertrokken met een boot  vanuit de kust en eenmaal aangekomen op een mooie plek kon je geweldig snorkelen in de Rode Zee. De onderwaterwereld van Egypte blijft zo magisch en is hier ontzettend bereikbaar! Ook voor de duikers is dit een fantastische plek.

Wat me ook opviel is dat het ontbijt en avondeten in de hotels van prima kwaliteit was. We zijn zelf ook een keer in de avond de woestijn in gegaan om onder een heldere sterrenhemel een heerlijke maaltijd te nuttigen tussen de kamelen en de buikdanseressen. Dit was een geweldig leuke ervaring.

Het absolute hoogtepunt van mijn verblijf in Taba was een bezoek aan Petra in Jordanië. Deze historische plaats wordt een van de zeven moderne wereldwonderen genoemd. Petra is al meer dan 2000 jaar oud en omvat een complete stad die uit de rode rotswanden is gehakt. Deze plek stond op mijn bucketlist om te bezoeken en het was perfect te doen vanuit Taba. We zijn met de boot naar Aqaba in Jordanië gegaan en van daaruit met de bus naar Petra. Aangekomen kon je kiezen om met een ezeltje te gaan of te voet, uiteraard wilde ik de tocht  te voet doen. Met een klein groepje en een gids gingen wij op pad. Het was zo mooi en zo indrukwekkend, het staat zeker in mijn top 5 van meest bijzondere bezienswaardigheden die ik gezien heb!

Taba is ingesloten door uitgestrekte woestijnlandschappen en een prachtige blauwe zee. Het is een topplek om te verblijven als je strand wilt combineren met prachtige excursies als Petra, Jeruzalem, snorkelexcursies en een woestijnsafari. Deze laatste was ook super gaaf om te doen. We zijn naar de Canyon Salama geweest. De landschappen en de natuur zijn daar prachtig en daarbij is het alles behalve toeristisch. Ik heb me er ook voortdurend veilig gevoeld.

Wat het weer betreft was het ook heerlijk. Ik ben er in november geweest en toen was het nog boven de 30 graden, ideaal om de Nederlandse winter te ontvluchten. Ga gewoon eens zelf een kijkje nemen, ik weet zeker dat je net zo enthousiast terugkomt als ik!