Prachtig Corfu

Posted door

We vliegen vanaf Düsseldorf in 3 uurtjes naar het Griekse Corfu. Een prachtig groen eiland in het westen van Griekenland. Wij verblijven een weekje in het gezellige havenplaatsje Kassiopi. Dit is een prachtig typische Grieks dorpje met winkeltjes en gezellige terrasjes aan een haventje. In de directe omgeving zijn diverse kleine kiezelstrandjes te vinden waar je prachtig kunt snorkelen in het kraak heldere water.

Tijdens onze reis hebben we de beschikking over een huurauto. Dat is wel een aanrader wil je iets van het eiland zien want Kassiopi is best wel afgelegen en met het openbaar vervoer ga je vanuit hier niet ver komen.

We hebben ze hele noordkust bezocht waaronder de prachtige rotskusten van Sidari met de Canal d’Amour. Maar ook de kliffen van Cape Drastis zijn erg mooi. Je staat hier boven aan een rotswand van zo’n 50 meter en kijkt in de diepte op witte strandjes en diepblauwe zee.

Corfu is een prachtig groen eiland met een grillige kustlijn. De wegen langs te noordoost kunt zijn prachtig, aan de ene kant een groene bergwand met hier en daar een wit dorpje, aan de andere kant de prachtige kustlijn met rotsen die in het blauwe water uitkomen. In het binnenland kun je via smalle kronkelende weggetjes naar de hoogste top van het eiland rijden, Pantokrator. Hier staat een klein klooster wat te bezoeken is maar ook het uitzicht over het eiland is prachtig.

Griekenland is natuurlijk DE bestemming om gewoon heerlijk rond te toeren en onderweg een taverne aan te doen voor een heerlijke maaltijd. Of een dorpje nu groot of klein is een gezellige en goede taverne is altijd wel te vinden! Maar wat ook echt wel bij Griekenland pas is een bootje huren. Wij hebben dit een dagje gedaan vanuit Paleokastritsa aan de westkust, superleuk!! We voeren naar baaitjes die alleen via zee bereikt konden worden en dus heel rustig waren, dit is echt genieten. We kregen wel een kaart mee met foto’s van de diverse baaien die genummerd werden. Mocht er onderweg dan pech zijn met de boot dan konden we de verhuurder bellen en aan de hand van de foto’s duidelijk maken waar we ergens waren. En ja hoor, eind van de dag kregen wij ons anker niet meer los dus kwam de verhuurder ons “redden” met zijn speedboot, ook weer bijzonder om meegemaakt te hebben.

 

Kortom Corfu is een prachtig groen eiland met kristalhelder water. Een prachtige bestemming om een bootje te huren of met een huurauto te verkennen!