Prachtig Parga

Posted door

Deze zomer hebben we genoten van het schilderachtige stadje Parga en de mooie groene omgeving hiervan.

Parga is gelegen op het Griekse vasteland. In een kleine 2,5 – 3 uur vlieg je vanuit Nederland naar Preveza van waaruit het een klein uurtje rijden is naar Parga. Parga is een heel gezellig niet al te groot stadje. Het is op te delen in een gedeelte aan een groot breed strand (Valtos Beach) en een gedeelte met een gezellige boulevard met terrasjes gelegen aan de haven. Tussen het centrum en Valtos Beach ligt een heuvel met daarop een oud kasteel wat gratis bezocht kan worden. Vanuit het kasteel heb je mooi uitzicht op het centrum en de baai. In het centrum is genoeg keuze aan leuke, gezellige restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Voor het centrum ligt een klein haventje en is ook een eiland met een kerkje gelegen waar je naar toe kunt zwemmen.

In Parga zelf kun je je dus prima vermaken! Maar de omgeving is ook meer dan de moeite waard. Wij hebben de hele week een auto gehuurd om zo de omgeving te ontdekken. Het achterland is heel groen en bergachtig en langs de kust zijn tal van mooie baaien te vinden waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Wat je niet mag missen is een wandeling door de Acheron rivier, hier kun je en hele wandeling door het ijskoude water maken en de omgeving is super mooi. Ga hier (zeker in de zomermaanden) wel vroeg naar toe om de drukte voor te zijn. Wanneer u besluit naar Parga te reizen kan ik u ook een hele leuke tip geven voor een heerlijk lunch adresje midden in de natuur.

Wat ook de moeite waard is, maar dan moet je wat verder rijden, is een tripje naar Tzoumerka Nationaal Park. Dit is een geweldig mooie omgeving in de bergen met hoge toppen en alleen maar slingerende bergwegen. Wij hebben hier een mooie toch met de auto gemaakt, grotten bezocht en geraft over de Archantos Rivier. Wij waren hier in de “corona” zomer en kwamen hier alleen maar Grieken tegen. Op een klein terrasje werden we aangesproken door een Griekse familie en die heel benieuwd waren waar we vandaan kwamen want ze kwamen hier nooit toeristen tegen. Hoe leuk is dat!

De lijst met uitstapjes vanuit Parga is oneindig en wij helpen u dan ook graag verder met een vakantie naar deze Griekse bestemming.