St. Maarten – The Friendly Island

Posted door

Sint Maarten is toch wel een bijzonder eiland in de Caribbean. Het zuidelijk deel van het eiland is namelijk Nederlands en het noordelijke gedeelte is Frans.

We vliegen aan op de internationale luchthaven Prins Juliana Airport welke in het zuiden van het eiland gelegen is. We verblijven een weekje aan Simpson Bay. Een prachtige zandstrand, weliswaar direct langs de landingsbaan van de luchthaven. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hier helemaal geen problemen mee heb. Het leuke is namelijk dat het heel spectaculair is om de grote vliegtuigen op Sint Maarten te zien landen. Het mooiste plekje hiervoor is de Sunset Bar. Een klein barretje aan het strand waar je de vliegtuigen bijna aan kunt raken. En vanuit Simpson Bay waar wij verblijven lopen we in een paar minuutjes over het zandstrand naar de Sunset bar.

Ook dicht bij de luchthaven is Maho Beach. Dit centrum met casino’s, restaurants en uitgaansgelegenheden is nogal Amerikaans, leuk om gezien te hebben maar persoonlijk bezoek ik dan liever de kleinschalige Beach bars waar je met je blote voeten op het strand zit zoals Karakter in Simpson Bay en the Buccaneer Beach Bar.

Een bezoekje aan de hoofdplaats Philipsburg mag natuurlijk niet ontbreken. Dit stadje ligt direct aan de kust met een boulevard direct aan het strand en een paar straatjes met heel veel toeristenwinkels. Deze plaats leeft vooral van de dagtoeristen die vanuit een van de vele cruiseschepen een paar uurtjes aan land gaan. Heel bijzonder is dan ook dat de vele winkeltjes begin van de avond sluiten (in tegenstelling tot andere bestemmingen waar het juist begin van de avond pas gaat leven).

Om een bezoek aan Sint Maarten compleet te maken is het zeker een aanrader om een of meerdere dagen een auto te huren. Het eiland is prachtig groen en goed zelf te bereizen, wel kan het tussen de luchthaven en Philipsburg héél druk zijn. Overal zijn mooie baaitjes te vinden verscholen tussen de groene bergen of wat denk u van een wandeling naar de hoogste top van het eiland Pic Paradis?

Heeft u langer de tijd dan is het ook leuk om Sint Maarten te combineren met b.v. Saba of St. Eustatius.