Overweldigende natuur in Noorwegen

Posted door

Vanaf Kiel varen wij met de Stena Lina naar Gotenborg. Een fijne overtocht waarbij we ‘s-nachts varen zodat we overdag de tijd maximaal kunnen benutten.  Aangekomen in Gotenborg rijden we via de prachtige Zweedse kustlijn naar de Noorse Grens. We overnachten in Oslo en brengen natuurlijk een bezoekje aan het Vigenlandpark, een stadspark met prachtige beelden. Ook genieten we van het prachtige uitzicht vanaf de Holmenkollen skischans net buiten de stad.

Vanuit Oslo rijden we verder richting Hemsedal. Zodra we de stadsdrukte uit zijn is de natuur gelijk prachtig! Iedere bocht die we doorgaan worden de uitzichten mooier. We maken onderweg een stop bij de Rjukandefossen, erg mooi. Hemsedal is een wintersportplaats in een bergachtig landschap, een hele mooie omgeving om actief bezig te zijn. We vervolgens onze reis naar Gol van waaruit we per trein naar Myrdal reizen om vervolgens per mountainbike af te dalen naar Flam, supermooi! Flam is een klein toeristisch plaatsje waar veel grote cruiseschepen aanleggen. Het is prachtig aan een fjord gelegen. Vanuit Flam maken we een cruise over het Aurlandsfjord wat natuurlijk prachtig is.

De volgende stop op onze reis is Voss. Ik hoef het eigenlijk niet nog een keer te schrijven maar ook hier is de natuur zo mooi. Vanuit Voss gaan we raften wat een hele beleving is. Ook brengen we een bezoek aan Bergen. Een heel leuk stadje aan het water gelegen maar omsloten door hoge bergen. Een deel van de stad bestaat nog uit prachtige oude houten huisjes, zeker de moeite waard om in een rondreis op te nemen. Ook leuk als afwisseling toch een beetje cultuur te hebben in het land waar vooral de natuur zo mooi is.

Na Voss en Bergen rijden we via de Hardangervidda naar Geilo. De Hardangervidda is een hoogvlakte waar de natuur ineens heel anders is dan wat we tot nu toe gezien hebben. Het is veel kaler en heel uitgestrekt, maar aan de rand van dit gebied liggen wel prachtige watervallen te weten Voringsvossen. Geilo ligt ten oosten van de Hardangervidda en is ook weer een wintersportplaatsje waar heel veel actieve uitstapjes mogelijk zijn.

Helaas zit onze rondreis door Noorwegen er al weer op. Vanuit Oslo varen we terug naar Fredrikshavn in Noord Denemarken, ook weer een nacht afvaart. In Denemarken maken we nog twee keer een stop. Een daarvan is het sfeervolle plaatsje Ribe waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. En natuurlijk mag een bezoekje aan Legoland niet ontbreken.Dit park is voor jonge kinderen erg leuk!

Vanuit Billund rijden we in een keer terug naar Nederland en dat zit het er echt op. Maar wat een prachtige bestemming heb ik weer gezien!