Temperamentvol Andalusië

Posted door

Bergen, stranden, witten huisjes, smalle straatjes en lekker eten. Dat is in een notendop Zuid Spanje. Wat een sfeervol gedeelte van Spanje! Ik heb het geluk gehad dat ik deze regio al meerdere malen heb bezocht en door familie in Zuid Spanje ook onbekende plekjes heb ontdekt. Het is echt Spaans zoals wij ons voorstellen bij Spanje.

Er zijn verschillende luchthavens waardoor je ook heel gemakkelijk een en ander kan combineren. Want er is veel keuze.
Sevilla, Malaga, Cordoba en Granada zijn de grotere steden. Allen met hun eigen kenmerk en sfeer. Zo is het Alhambra in Granada een niet te missen stukje geschiedenis. En kan je in Sevilla met een koets door de stad, het Real Alcazar bezoeken en heerlijk winkelen. Maar één van de bekendste en bijzonderste bouwwerken in Sevilla is Metropol Parasol. Oude en moderne architectuur ontmoeten elkaar en met een wandeling over dit bouwwerk heb je een prachtig uitzicht..

Maar Zuid-Spanje is zoveel meer dan deze steden. Ga sherry proeven in Jerez de la Frontera, jachten bewonderen in Marbella, sfeer proeven in Cadiz (klein Havana), surfen bij Tarifa, apen spotten in het Britse Gibraltar, relaxen tussen de koeien op het strand van Bolonia en wandelen in de Sierra Nevada. Ook echt een aanrader is de witte dorpen route in het binnenland met o.a. Setenil de las Bodegas, waar de woningen in de rotsen zijn uitgehouwen, en Ronda met haar diepe kloof, sfeervol centrum en stierenvechters arena.
Wil je een avontuurlijke dag, dan mag de Caminito del Rey niet overgeslagen worden. Het is misschien niet voor iedereen geschikt, zeker niet met hoogtevrees, maar wat een uitzichten!!!!

In elk dorp kan je de heerlijkste tapas en lokale lekkernijen proeven. In de meeste (echt Spaanse) cafés krijg je bij je drankje een tapa. Het is oorspronkelijk bedoeld als tussendoortje, maar tegenwoordig ook heerlijk als maaltijd te nuttigen. In de vitrines kan je vaak kiezen wat je zou willen, maar nog leuker is om je te laten verassen met de heerlijkste gerechtjes.

En uiteraard, genieten van zon, zee en strand staat hier hoog aangeschreven. Aan de kust vinden we de bekende grote plaatsen, zoals Benalmadena, Fuengirola en Torremolinos. Wil je dit toch graag wat authentieker zijn de echt Spaanse witte dorpen Estepona, Nerja en Mijas de aanraders in dit deel van Spanje. Mooie lange stranden worden omringd door boulevards met gezellige restaurants en barretjes. Rustige stukken strand met heerlijke strandtenten (waar je echt met de voeten in het zand zit) worden afgewisseld met de drukke gezellige wijken. Er is echt voor ieder een geschikt plekje.

Of wel, actie, relaxen, cultuur, geschiedenis en massatoerisme….
Het is er allemaal, ik adviseer heel graag wat voor u de beste plek of combinatie is.