Toscane, één groot openlucht museum

Posted door

Zelf mocht ik, tijdens een studiereis, Toscane al eens in vogelvlucht bezoeken. En ik was zo onder de indruk van deze regio dat we besloten hier uitgebreid op vakantie te gaan.

Authentiek binnenland
In het prachtige landschap en idyllische dorpen is het soms net of de tijd heeft stil gestaan. Je wordt niet alleen omringd door torenhoge cipressen en karakteristieke dorpen als Volterra, maar ook door uitgestrekte wijnvelden. Met een scootertje is het ontzettend leuk om hier rond te toeren en onderweg 1 van de vele typische Italiaanse lekkernijen te proeven. Zo mag je een ijsje van Gelateria Dondoli in San Gimignano niet missen tijdens een tour door Toscane.

Indrukwekkende steden en langgerekte stranden
Maar Toscane is uiteraard veel meer dan het, bijna, kneuterige binnenland. Zo zijn er ook diverse mooie steden zoals Siena, Lucca en Pisa. Stuk voor stuk bekend om hun eigen unieke bezienswaardigheden. En uiteraard mag in deze lijst, mijn persoonlijke favoriet in deze regio, de stad Florence echt niet ontbreken. Hoewel Florence een grote stad is, is het toch heel sfeervol. De kleine steegjes zijn uniek en gezellig, daarentegen zijn de pleinen druk en levendig. Er is in Florence ontzettend veel te zien, van de Ponte Vecchio met z’n vele juweliers tot de vele prachtige Italiaanse boetiekjes. En van de diverse straatartiesten op de pleinen tot de prachtige kathedraal (welke overigens echt vooraf gereserveerd moet worden), het is allemaal de moeite waard.

Wat misschien niet iedereen weet is dat er ook een heel groot aanbod aan lekkere stranden is Toscane. In tegenstelling tot het binnenland voelt het hier wat minder authentiek en zijn het vaak grote, niet al te sfeervolle, stranden. Daar staat tegenover dat de dorpen en restaurants in de omgeving wel weer echt die authentieke Italiaanse sfeer hebben. En dat maakt de combinatie met het mooie achterland dan wel weer erg leuk.

Deze regio heeft absoluut voor iedereen iets te bieden. Zo hebben wij zelf Toscane (met een verblijf in een authentieke borgo) gecombineerd met het mooie en ruige eiland Elba. Benieuwd welk stuk van dit bijzondere deel van Italië het beste bij uw wensen past? Wij vertellen het u heel graag.