I Love Lissabon

Posted door

Na een prima vlucht van 3 uur vanuit Eindhoven aangekomen in de prachtige stad Lissabon. Wat een goede vibe hangt hier! Wat ik zelf altijd leuk vind bij een bezoek aan een stad, is om op de eerste dag een fietstour te maken via Baja Bikes. Deze fietstour kan je het beste voor vertrek al reserveren. In de meeste steden, en zo ook in Lissabon, zit er Nederlands sprekende reisleiding bij. De fietstour door Lissabon geeft je een goed beeld en een goede eerste indruk van de stad. De tocht duurt ongeveer 4 uur en start in het park Eduardo VII en eindigt in Belem. Onderweg krijg je veel moois te zien en zijn er genoeg leuke fotomomenten. Ook maak je nog een stop om een lekkere kop koffie en een Pastel de Nata te nuttigen. (typisch Portugees gebakje). Aangekomen in Belem hebben we een bezoek gebracht aan het Mosteiro dos Jerónimos. Bij de tocht kom je niet terug bij het startpunt, maar eindig je in de wijk Belem.

 

Lissabon is een niet al te grote stad met veel oude en nieuwe gebouwen. Lissabon kent gezellige straten met leuke restaurants, barretjes en andere leuke en gezellige tentjes. Hoog verheven boven Lissabon ligt het Castelo de São Jorge. Het uitzicht over de stad is de klim naar het kasteel meer dan waard. We hebben een taxi genomen naar de voet van de berg waar tevens de oudste wijk van Lissabon ligt, Alfama. Een hele mooie wijk met smalle straatjes, poortjes, trappetjes en bonte gevels.

En natuurlijk moet je een ritje maken in een van de beroemde kabeltrams, dit is echt een super leuke ervaring. Tram 28 is een hele bekende tram in Lissabon. Dit is een hele populaire rit bij toeristen en doet er ongeveer 50 minuten over. De rit gaat door veel smalle straatjes en wijken en komt langs veel historische bezienswaardigheden van Lissabon. Na het bezoek aan het kasteel zijn we naar de wijk Baixa gegaan. Hier is de bekende lift “Elevator de Santa Justa” gelegen. Deze lift verbindt de benedenstad met de bovenstad over een hoogte van 32 meter. Uiteraard zijn wij ook met die lift meegegaan. Wat ook de moeite waard is zijn de botanische tuinen “Jardim Botanico da Universidade de Lisboa”. Wat bijzonder is aan deze tuin is dat het gelegen is midden in de stad. Wanneer je de botanische tuinen binnenloopt merk je direct dat er een oase van rust heerst.

Het leuke van Lissabon is ook dat er een trein gaat naar de twee badplaatsen Estoril en Cascais zodat je ook even lekker kunt chillen aan het strand. Ik ben zelf met de trein naar Cascais gegaan. Voor een paar euro en na ca. 40 minuten in de trein kom je dan aan in een hele gezellige badplaats met een leuk strand en een gezellig centrum. Prima om even te relaxen en een lekkere witte sangria te nemen op een van de vele terrassen. Na een heerlijke middag de trein terug gepakt naar Lissabon en vanaf het station weer terug gegaan naar ons hotel. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de tuktuk, een bijzondere manier om jezelf door de stad te laten vervoeren. Deze gemotoriseerde driewielers kom je overal in de stad tegen. Ze mogen op veel plekken rijden waar andere vervoersmiddelen niet kunnen of mogen komen. Je kunt op verschillende plaatsen in de stad opstappen of er één op straat aanhouden. Ook weer een geweldig leuke manier om de stad te verkennen.

Al met al, Lissabon is echt een stad om verliefd op te worden en ik weet ook zeker dat ik nog wel eens een bezoek ga brengen aan deze fantastisch stad!