Vive La France, Vive Le Languedoc

Posted door

Wat een leuke streek is de Languedoc, en wat was ik blij verrast. Natuur, vele mooie steden, leuke badplaatsen en prachtige stranden. Dit gebied is erg in trek bij gezinnen door o.a. het ruime aanbod aan campings en de fijne stranden. Ik verbleef zelf op de camping Les Petits Camarguais, een perfecte camping voor gezinnen met jonge kinderen. De camping is gelegen net buiten de plaats Le Grau-du-Roi.

Dit is een echt een leuke plaats met een zuiders getint vissershaventje perfect voor de hele familie. Verder heeft het genoeg leuke restaurants en dagelijks een leuke visafslag. Er is ook genoeg vertier te vinden zoals de kermis “Amigoland”, het Seaquarium en gelegenheden genoeg om paard of pony te kunnen rijden. De omgeving biedt ook voldoende  mogelijkheden om leuke uitstapjes te maken.

Zo is Aigues-Mortes een prachtige plaats met een stadsmuur, stadspoorten en torens. Het mooiste vond ik de wandeling over de stadsmuren. Aigues-Mortes is binnen de muren circa 500 bij 300 meter. De wandeling over de remparts is ruim 1,6 km en je kunt er genieten van een mooi uitzicht op Aigues-Mortes, de jachthaven, de zoutpannen en de Camargue. Het bijzondere aan Aigues-Mortes is dat de stadsmuur nog volledig in tact is. Tijdens de wandeling bezoek je ook de torens bij de poorten en krijg je een indruk hoe het er in de middelleeuwen aan toe ging. Met kinderen is dit ook een aanrader. Zij wanen zich even ridder. Oh ja! Er is geen schaduw! Het beste kun je de wandeling dus  ‘s-morgens vroeg of juist in de namiddag maken als het zonlicht minder fel is.  Een ander leuk uitje is een bezoek aan Montpellier, deze stad heeft mij bijzonder verrast. Het heeft ontzettend veel mooie bouwwerken en parken en je vindt er zelfs een dierentuin welke gratis te bezoeken is. Een bezoek en rondleiding bij een van de vele wijnboerderijen vond ik ook zeer de moeite waard. Leuk om het proces van de totstandkoming van de wijn te zien en nog leuker om de wijn daarna de proeven! Ook goed te doen met kinderen.

Verder vind je in de Languedoc-Rousillon prachtige stranden zoals Plage d’Espiguette. Stukje puur, ongerept en uitgestrekt strand waar het zelfs in het drukke hoogseizoen lekker rustig vertoeven is. Al met al een geweldig mooi en leuk stukje Frankrijk. A bientôt dans la belle France !