Wandelen op bloemeneiland Madeira, zó mooi!

Posted door

Wij zijn een weekje naar Madeira geweest om te wandelen en dat was zó mooi!

Wij verblijven in een luxe all in hotel in het dorpje Canico in het Zuiden van Madeira. In RIU Palace Madeira is het natuurlijk volop genieten van de uitstekende service en heerlijke buffetten. Het dorpje daarentegen stelt weinig voor. Wanneer je graag een leuk centrum met winkels en restaurants binnen  handbereik wilt hebben kun je beter in Funchal verblijven. Voor ons was dit echter wel prima. Zoals ik al zei kwamen wij om te wandelen en vertrokken we op tijd met onze huurauto naar een startlocatie en kwamen we laat in de middag pas weer terug. En na een lange wandeldag is het natuurlijk ideaal om lekker makkelijk om in het hotel voor het diner aan te schuiven.

Wij maakte gebruik van de ANWB wandelgids Madeira, hierin stonden zo’n 50 wandelroutes beschreven. Maar natuurlijk zijn er van verschillende uitgevers goede wandelgidsen te krijgen. Voor de individuele wandelaars is dit geweldig. Bij de wandelroutes staat over het algemeen een start- en eindpunt aangegeven, het aantal kilometers, hoogteverschil en een indicatie van de moeilijkheidsgraad. Om deze wandelingen te kunnen doen is natuurlijk een beetje conditie wel vereist, goede wandelschoenen maar ook een huurauto om bij de startlocatie te kunnen komen.

De natuur op Madeira is geweldig mooi! Het binnenland is héél groen en bergachtig met ontelbaar veel watervallen en prachtige uitzichten. Wat een leuk detail is wat anders is dan op andere bestemmingen is dat veel wandelingen langs levada’s gaan. Dit zijn kunstmatig aangelegde irrigatiekanaaltjes waarbij ze in vroeger tijden water van het “natte noorden” naar het drogere zuiden konden krijgen. Het niveau van de wandelingen is heel divers en het is belangrijk om goed te bepalen welk niveau bij je past want er zijn behoorlijk wat wandelingen die langs steile afgronden die je zeker niet op je teenslippers moet gaan maken.

De wandelingen die wij hebben gemaakt ga ik niet allemaal beschrijven, wel laat ik u graag de foto’s zien van dit prachtige eiland en hoop dat ik u bij het organiseren van een mooie reis verder mag helpen.