Zon Zee Zanzibar

Posted door

Ik heb een paar dagen kunnen genieten op het prachtige eiland Zanzibar. Dit eiland voor de kust van Tanzania is een pareltje met mooie stranden en prachtige natuur. Het is mogelijk alleen Zanzibar te bezoeken voor een relax vakantie maar wat wij hebben gedaan is de combinatie met een safari in Kenia (maar ook Tanzania is mogelijk).

Zanzibar is niet zo heel groot. Van Noord naar Zuid ongeveer 80km en van Oost naar West ca. 15km. De hoofdstad Stowntown is een klein stadje in het westen van het eiland en zeker een bezoek waard. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes, het oude Arabische fort en de slavenmarkt bezoeken of een van de markten.

Het eiland is prachtig groen met veel kruidentuinen waar je een bezoekje aan kunt brengen. Maar de belangrijkste reden dat toeristen dit eiland bezoeken zijn toch wel de prachtige stranden! De mooiste stranden liggen in het noorden bij Kendwa en Nungwi. Maar ook de andere stranden op het eiland zijn prachtig. Wat wel opvallend is is het grote verschil tussen eb en vloed in het oosten van het eiland. Bij eb is het strand op sommige plaatsen wel 300m breed terwijl er bij vloed maar een smal strandje overblijft. Direct vanaf de stranden is het mogelijk om te snorkelen, het water is kraakhelder. Echter om bij de riffen te komen is het toch nodig met een bootje wat verder de zee op te gaan.

Wie zou er nu niet naar Zanzibar willen?