Zuid-Afrika, de wereld in één land

Posted door

Je kunt in een korte tijd enorm veel verschillen beleven in natuur, steden, geschiedenis en wildlife. Van het hippe Kaapstad tot aan het Kaapse schiereiland met de pinguïnkolonie, zeehondenkolonie, prachtige stranden en uitkijkpunten. Van het chique Stellenbosch met haar wijngaarden tot de dorpjes in de omgeving waar de Europese invloeden uit de geschiedenis nog altijd terug te vinden zijn. Wil je meer actie ? Het Krugerpark gelegen op ca. 5uur vanaf Johannesburg is dan een absolute must! Je vertrekt vroeg in de ochtend op zoek naar de big 5 en de vele andere wilde dieren.
Een nieuw hoogtepunt daarna is de Panorama route. Het uitzicht over bergen, valleien en watervallen zorgt voor vele ‘onvoorgetelijke’ momenten een beeld wat voorlopig niet van je netvlies is. De stad Johannesburg is een bijzondere stad, Soweto de wijk waar Nelson Mandela vandaan komt moet je zeker bezoeken. Door een georganiseerd fietstocht te maken beleef je echt het unieke van deze wijk.

Het prachtige Zuid-Afrika heeft mij enorm verrast, graag wil ik ook u inspireren en adviseren over deze geweldige bestemming.