De Azoren, eilandhoppen in de Atlantische Oceaan !

Posted door

De Azoren

Wat een indrukwekkende bestemming is dit ! De Azoren is een eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan en staat     bekend om de prachtige natuur.

Op 27 april 2006 vertrekken we met de allereerste rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ponte Delgada met SATA International. SATA is de luchtvaartmaatschappij van de Azoren. We hebben een fijne vlucht en worden bij aankomst in Ponta Delgada welkom geheten door een watersalut, omdat dit de eerste vlucht is. Heel bijzonder om dit eens mee te maken !

Tijdens deze reis zullen we 3 eilanden gaan bekijken, namelijk het hoofdeiland Sao Miguel, Terceira en Faial.

Terceira

Wij vliegen meteen door naar Terceira, waar we inchecken in hotel Terceira Mar. Dit grote hotel met een fijn zwembad in een ruime tuin ligt aan zee. Op Terceira gaan we met de bus de hoogtepunten bezoeken, zoals het prachtige centrum Angra do Heroismo. Deze stad staat op de werelderfgoed lijst vanwege o.a.  het fort San Sebastião. We maken een wandeling en gaan ook naar het hoogte punt de Monte Brasil, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over Angra do Heroismo. We bezoeken ook een wijnmuseum en de ruige kust in het noorden.

Wijnranken  Wijnmuseum Ruige kust in het noorden Wijnmuseum

Faial

Na ons bliksembezoek aan Terceira vliegen we verder naar het rustige en kleine eiland Faial (21 x 14 km). Dit eiland staat bekend om de walvisexursies, die je van hieruit kunt maken.De walvissen komen veel voor in de zee tussen Faial en het eiland Pico. Wij gaan vanuit Horta met een zodiac en een gids (Norberto Diver) op pad en zien al snel de walvissen. Ook zien we een schildpad en zien we in de verte dolfijnen. Wat een geluk hebben we, de excursie was dan ook echt de moeite waard.

Zodiac  Schildpad in de zee   Dolfijnen  Norberto    Horta Horta

Sao Miguel

Vanaf Faial vliegen we naar het hoofdeiland Sao Miguel. Wat een paradijs voor wandelaars is dit ! Zoveel prachtige wandelingen zijn hier mogelijk o.a. bij de vulkaanmeren van Lagoa das Sete Cidades. Geniet vanaf eind juni van de vele hortensia’s, die dan overal volop in bloei staan.  Groen, groener, groenst! Zo laat de natuur van de Azoren zich het best omschrijven. Duienden kleuren groen, vulkaankraters, pikzwarte stranden Daarnaast kun je er nog veel meer doen. Breng een bezoek aan Furnas met zijn zwavelpoelen, bezoek de tuinen van Terra Nostra of het centrum van Ponte Delgada. Geniet van het lokale stoofpotje, gekookt in de zwavelpoelen bij Furnas.

Een huurauto is op alle eilanden aan te raden, alhoewel er met name op het eiland Sao Miguel ook veel georganiseerde excursies te reserveren zijn.

Ook voor iedereen die van actie houdt zijn er op Sao Miguel mogelijkheden, denk aan canyoning, coasteering, kayakken etc. Helaas hebben we dit toen zelf niet gedaan, dus een goede reden om nog eens terug te gaan. Ik zou deze eilanden graag nog eens in de zomer bezoeken als alles in bloei staat en de zon wellicht meer schijnt.