Genieten op Samos

Posted door

Samos is een prachtig groen eiland, heerlijk om een weekje rond te toeren op een scooter. Wij verbleven in het dorp Kokkari in het noorden van het eiland. Dit is een leuk klein havenplaatsje met terrasjes aan het water en nog een klein winkelstraatje. In Kokkari zelf is een groot kiezelstrand te vinden met direct daarachter bebouwing. Veel mooier is het om net buiten de plaats naar het Lemonakia Strand te gaan, dit is een heel mooi wit kiezelstrandje met kraakhelder water ingesloten door rotspartijen.

Een ander gezellig plaatsje om te verblijven is Pythagorion. Ook dit is een klein havenplaatsje maar ligt een beetje tegen een heuvel aan waardoor er wat hoogteverschil binnen de plaats is. Waar je bij een verblijf in Pythagorion wel rekening mee moet houden is dat het vliegveld net buiten het dorp ligt en de vliegtuigen dus laag over kunnen komen.

Als je er met een scooter of auto op uit gaat is er op Samos veel moois te ontdekken! Allereerst zijn er twee hele mooie bergdorpjes in de omgeving van Kokkari te vinden, Manolates en Vourliotes. Hier vindt je kneuterige kleine terrasje met blauwe tafels en stoelen waar je heerlijke verse jus d’orange kunt krijgen. Als je vanuit deze dorpjes wat verder naar het Westen rijdt kom je bij de Potami Watervallen. Vanuit de kust gaat een onverhard pad het bos in en van hieruit kom je wandelend bij een riviertje. Via het water kun je bij de watervallen komen dus neem zwemkleding mee! De kloof waar het water door stroomt is echt heel mooi. In de bergen in het Westen van het eiland zijn dan ook nog de Pythagoras Caves te bezoeken. In deze grotten zou Pythagoras gewoond en lesgegeven hebben. De grotten zelf zijn niet heel spectaculair, wel leuk om gezien te hebben en het uitzicht vanuit hier is wel erg mooi.
Als we weer teruggaan richting Pythagorion komen we net buiten de plaats de Eupalios Tunnel tegen. Dit is een ondergrond aquaduct, leuk om te bezoeken.

Dit zijn een paar van de hoogtepunten, daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer leuke baaitjes, dorpjes, kloosters etc te bezoeken. Een prachtig eiland!