Pentrefi hardd a natur yn Lloegr!

Posted door

Pittoreske dorpjes & natuur in Engeland!

Dat vat mijn reis door dit gebied het beste samen. Ik kreeg de kans om Wales en het Lake District in Engeland te ontdekken. Twee unieke regio’s met ieder z’n eigen karakteristieke kenmerken.
Zo hebben we in Wales gewandeld door de mooie natuur van Snowdonia NP. Tussen de schapen door, klimmend over de steengestapelde muurtjes hadden we vanaf Mount Snowdon een prachtig uitzicht. Ook mountainbikend door deze regio kan je hele mooie paden ontdekken. Maar Wales biedt zoveel meer dan dat… canyoning, kliffen, golfen, mooie zandstranden, klimmen, mijnen, surfen en ruïnes van kastelen… je vindt het allemaal in deze afwisselende regio.

En natuurlijk uniek voor Wales is de taal, unieke bijzondere klanken, waar gelukkig vaak vertalingen bij staan. Betws-y-Coed en Chester zijn plaatsen die een fijn en gezellig centrum hebben, maar ook een goede uitvalsbasis voor de natuur. De avonden sloten wij standaard af in een gezellige pub met lekker eten en bijna altijd live muziek. Met het Welshmannenkoor nog in ons hoofd trokken wij verder naar het Lake District.

Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier prachtige meren in de groene natuur. Vaak gelegen in valleien omringd door groene heuvels wisselen de meren en kleine dorpjes met karakteristieke huisjes elkaar af. Wij maken een boottocht over Lake Windermere, genieten van een ritje in de stoomtrein, bezoeken het museum van Beatrix Potter (bekend van Pieter Konijn) en de woning/museum van William Wordsworth (Dove Cottage). Maar ook in deze regio zijn er voldoende mogelijkheden om de natuur actief te ontdekken. Het is uitermate geschikt om te wandelen, klimmen, fietsen of paardrijden. Maar wil je het nog avontuurlijker mag je de hangbruggen en klimparcoursen afgewisseld met ziplinen tussen de boomtoppen niet missen.

Een heel bijzondere, onverwacht afwisselende, reis op deze verrassende bestemming. Ik vertel je heel graag meer over deze, vaak vergeten regio’s,