Kalimera op Karpathos

Posted door

Karpathos is een rustig eiland in het zuiden van Griekenland. Massa toerisme komt hier nog niet voor maar wel vindt je er tal van kleine kustplaatjes waar overal wel een taverne te vinden is voor een overheerlijke Griekse maaltijd. Op Karpathos is het heerlijk om een scooter of auto te huren en het eiland te verkennen.

De hoofdstad is Karpathos Stad, ook wel Pigadia genoemd. Dit is een grotere havenplaats aan een brede baai met een zandstrand. In het centrum is keuze genoeg aan winkeltjes en restaurants. Het merendeel van de accommodaties is in of rondom deze plaats gelegen. Echter de mooiste stranden van het eiland liggen verscholen in prachtige baaitjes tussen de rotsen. Een bezoek aan Apella Beach en Kyra Panagia mag eigenlijk niet ontbreken aan de vakantie.

Verder zijn op het eiland tal van mooie plaatsjes te vinden. Leuke kleine havenplaatsjes waar de vissersbootjes op het water dobberen en je in lokale taverne vers gevangen vis kunt eten. Maar ook bergdorpjes van waaruit je prachtig uitzicht hebt over het eiland.

Kortom Karpathos is een bezoekje waard!